Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Anastasios Papalias a.k.a. Lyr!

   Η ονομασία του συγκεκριμένου blogspot είναι Roadrunner - Noise|in|Dreams. ΑΚΡΙΒΩΣ!! Πίσω απ' το ψευδώνυμο του μουσικού γκρουπ Noise|in|Dreams κρύβονται δύο ονόματα καλλιτεχνών. Ο ένας από τους δύο έχει εγκαινιάσει το συγκεκριμένο blogspot και ο δεύτερος ακούει στο όνομα Lyr...χμμμ...Ομώς ποιος είναι ο Lyr? Ερευνώντας στο διαδίκτυο(ο γούγλης να είναι καλά!) και όχι μόνο, κατάφερα να συγκεντρώσω μερικές πληροφορίες γύρω από το συγκεκριμένο artist name! Κίνητρο στην αναζήτηση μου αυτή αποτέλεσε η πάρα πολύ καλή παραγωγή των ηχοχρωμάτων πίσω απ' τα οποία έκρυψε το μουσικό του προσωπείο. Τα συγκεκριμένα μάλιστα κινηματογραφικά ακούσματα είχα την τιμή να απολαύσω σε ένα μουσικό πάρτυ όπου παρουσίασε live μουσικές δουλειές του. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση απο παραγωγή και ηχοχρώματα Lyr πριν συνεχίσω παρακάτω...


   
  Ο Αναστάσιος Παπαλιάς http://www.discogs.com/artist/Anastasios+Papalias γνωστός από το παρελθόν με το μουσικό artist name Leaf κρύβεται πίσω και από την προσωνυμία Lyr! Ο Τάσος Παπαλιάς λοιπόν γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την μουσική στην ηλικία των 4 στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Μετά την μουσική προπαιδεία, σε ηλικία 6 ετών ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα πιάνου μέχρι και το 1996. Απέκτησε πτυχίο Αρμονίας (1998) και Αντίστιξης (2001) επάνω στα θεωρητικά της μουσικής. Όσον αφορά την ηλεκτρονική μουσική και την ηχοληψία, το 2003 πήρε το πτυχίο σε Electronic Music Technology από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και από το Ι.Ι.Ε.Κ. Ξυνή το πτυχίο Ηχολήπτη (Μηχανικός ήχου) το 2001. Έχοντας ανοίξει το 2007 το δικό του studio ηχογράφησης, το Orange Studio που ασχολείται με μείξη και mastering μουσικού υλικού διατηρεί παράλληλα εν ενεργεία μια indie δισκογραφική, την From a Tree Records. Συνεργάζεται με το ΙΕΚ Ακμή στους τομείς της Μουσικής Τεχνολογίας και της Ηχοληψίας, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων όπως αυτά της Θεωρίας MIDI, Live Electronics, MAX/MSP και Τεχνικών Ηχοληψίας. Από το 1997 μέχρι και το 2012, έχει παρακολουθήσει μια πληθώρα σεμιναρίων που είχαν ως θέμα την μουσική διαπαιδαγώγηση, τεχνικές επάνω στο πιάνο και την χρήση κρουστών όπως επίσης και σε νέες προσεγγίσεις επάνω στην μείξη μουσικού υλικού. Επίσης είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στον διαδικτυακό σταθμό του cooradio και columnist στο net magazine fridge http://fridge.gr/author/pt/!
Σας αφήνω να τον απολαύσετε! Κινηματογρ(αφεθείτε) ελεύθερα!


Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Victor Ferreira a.k.a Sun Glitters!

  Ακούγοντας Sun Glitters http://www.sunglitters.com/ αναρωτιέται αρχικά ο ακροατής. Πρόκειται για μία ηλεκτρονική μπάντα (επιμένοντας σ' αυτήν την υπόθεση) ή όλη αυτή η απίστευτη σε συναισθήματα και σε ηχοχρώματα νουβέλα κατευθύνεται από έναν και μόνο δημιουργό; Στην αναζήτηση του στο διαδίκτυο (γούγλης και γιουφτιούμπ :P) καταργεί την αρχική του υπόθεση και δεσμεύεται στην δεύτερη με ένα χαραγμένο χαμόγελο γεμάτο από θαυμασμό και έκπληξη στο πρόσωπο του...


 Victor Ferreira

  O Victor Ferreira με την προσωνυμία Sun Glitters τοποθετεί μουσικά τον ακροατή σε ένα παραμυθένιο από ηχοτοπία κόσμο γεμάτο από εικόνες ηλιόλουστες - καλοκαιρινές, πλούσιες σε εμμονές. Ο μουσικός από το Λουξεμβούργο έχει κάνει ντεμπούτο το 2011, με το διάσημο πλήρους μήκους Everything Could Be Fine και μια ατελείωτη σειρά από EPs, self-released κομμάτια και remixes. Ο Sun Glitters έχει αφήσει γρήγορα το σημάδι του στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή, έχοντας κάνει και δύο εμφανίσεις στην Θεσσαλονίκη! Φυσικά κανένας Sun Glitters δεν περιμένει από τον Παντελιδικό Έλληνα να καταλάβει την μουσική του, άλλωστε δεν το έχει ανάγκη! Ο Έλληνας μια ζωή θ' ακολουθεί το πλήθος για να μην τον πουν "περίεργο"...Στο θέμα μας τώρα, ο Sun Glitters σε δύο μόλις χρόνια, έχει περιοδεύσει σε κλαμπ και φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη, έλαβε λαμπρή στήριξη από Dazed & Confused, BBC, Resident Advisor, Earmilk, XLR8R, Pitchfork. Τα πάντα γύρω από το όνομα του Victor Ferreira συνοδεύονται από ένα παστέλ έργου τέχνης με απίστευτα visuals και κορυφαία φωνητικά samples, που συμπληρώνουν ζωντανά τη νοσταλγία της μουσικής απόδοσης του. Με την κυκλοφορία του Scattered Into Light, ο Sun Glitters έχει αναλάβει το πρόσθετο στοιχείο των γυναικείων φωνητικών από την ιταλικής καταγωγής τραγουδίστρια Sara Cappai της μπάντας Dream-pop, Diverting Duo.




  O Victor Ferreira λοιπόν, συνδυάζει έναν ωκεανό από πλούσιες μελωδίες, pitch- μετατοπισμένα φωνητικά δείγματα, digi - diva μελωδίες, ζεστά μπάσα, καθώς και ηχοτοπία περιβάλλοντος γεμάτα απο παραμυθένιες μουσικές ηχοφουσκάλες! Ακούστε τον και δεν θα το μετανιώσετε! 







Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

John Trifonopoulos a.k.a. Esoteric Sob!

   O καλλιτέχνης και φίλος Γιάννης Τριφονόπουλος γνωστός και με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο ESOTERIC SOB, αποτελεί έναν απο τους πιο αξιόπιστους ηλεκτρονικά Έλληνες παραγωγούς underground μουσικής σκηνής στην Ελλάδα. Το 2002 έκανε τα πρώτα του βήματα στη μουσική παραγωγή. Μετά από μια μουσική διαδρομή από το hip hop και trip hop στοιχείο το 2008 ο ήχος του μεταπήδησε σ' ένα μουσικό ιβρύδιο μεταξύ ambient, electronica και IDM σκηνής. Οι συνθέσεις του αποτελούνται απο γλυκές και γεμάτες χαρμολύπη μελωδίες, ατμόσφαιρες δεμένες όμορφα, συνοδοιπόρες στο ταξίδι με τις πρώτες και πειραματικούς glitch ρυθμούς. Τα ζεστά μπάσα συνοδεύουν επάξια την όλη ατμόσφαιρα των κομματιών. Έχει κυκλοφορήσει κομμάτια σε δισκογραφικές εταιρείες, όπως η 33 Recordings, From A Tree Records, Breathe Compilations και Lumi. Μετά το πρώτο του μουσικό άλμπουμ Abnormal Psychology (From A Tree Records) http://www.lotus.gr/record_info.php?ID=25638 ακολούθησε δεύτερο με την ονομασία Nostalgia (33Recordings) http://www.lotus.gr/record_info.php?ID=27964.

   Η Νοσταλγία του Esoteric Sob αποτελείται απο εννιά υπέροχα μουσικά κομμάτια, τα οποία με την σειρά τους, δημιουργούν εικόνες και σκέψεις, αναπολούν καταστάσεις, χαμένες ίσως ευκαιρίες παρελθοντικών χρόνων αλλά και λάθη, συντροφεύοντας τον κάθε ακροατή που προτιμάει τον εσωτερικό χωρό παρά τον ιδρώτα. Αγαπημένο μου το Everyday stories (feat Karra Russel). Σας αφήνω να το απολαύσετε!


Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Brock Van Wey a.k.a. Bvdub!

     
   Αμερικανός καλλιτέχνης ηλεκτρονικής ambient μουσικής του οποίου τα έργα εκτείνονται από το 2007. Βαθιά συναισθήματα ξεπροβάλλουν μέσα από τις γκρίζες μελαγχολικές ατμόσφαιρες, τα επαναλαμβανόμενα beats, τα απίστευτα reverbs σ' αυτά τα φωνητικά που η φυσικότητα τους διχάζει κυριολεκτικά τον ακροατή (είναι τελικά samples ή όχι?). Το σίγουρο είναι, ότι ακούγοντας το ξεχωριστό μουσικό στυλ του Bvdub, δεν θα κουράσετε τ' αυτιά σας. Αντιθέτως, απευθύνετε στους ακροατές που αναζητούν περισσότερο από μια σειρά από στίχους για να εκφράσουν τα συναισθήματα τους...
  Κάθε κομμάτι του Brock Van Wey αποτελεί, αποτέλεσμα βελτιστοποίησης μουσικού μοντέλου, με εισόδους το χώρο και το χρόνο και έξοδο το συναίσθημα. Προσωπικά, είναι ο μοναδικός ίσως καλλιτέχνης που μπορώ ν' ακούσω 15' ή 20' κομμάτι του χωρίς να χασμουρηθώ. Ίσα ίσα με τον μουσικό τρόπο έκφρασης του ο Βvdub προτρέπει τους ακροατές να "κολλήσουν" το κουμπί με την ένδειξη repeat στον μουσικό player επιλογής τους και να τον αναζητήσουν στο διαδίκτυο!!!
http://www.discogs.com/artist/Bvdub
 
Η τελευταία μουσική δουλειά του Brock Van Wey (Born in Tokyo), http://n5md.bandcamp.com/album/born-in-tokyo η οποία μόνο Ε.P. δεν μπορεί να χαρακτηριστεί (77λεπτά ταξιδιού), έχει μια ανάλαφρη αίσθηση, που αφήνει τους ακροατές να ερμηνεύσουν το ταξίδι όπως αυτοί νιώθουν. Βαθιές μπασογραμμές συνδυάζονται απίστευτα με συναισθηματικά φορτισμένες μελωδίες πιάνου καθώς και άλλων μουσικών οργάνων, αποπνέοντας χαρμολύπη και ρομαντισμό στο χώρο. Ιδανικό άκουσμα για δρομείς, ποδηλάτες και όχι μόνο! Ηχοτοπία σαν αυτά του Brock Van Wey απαιτούν χρόνο επιμονής και υπομονής, αλλά και συναισθηματικής ωρίμανσης από τον ακροατή πριν αμφισβητηθούν. Καλό μουσικό ταξίδι!





 

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Athanasios Margaritidis a.k.a.Roadrunner!



 








   Όλα υπαρξιακά ξεκίνησαν με ακούσματα δεκαετίας '80 και '90 από φανατική συλλογή μέσα από κασέτες και δίσκους. Έπειτα από αρκετά ακούσματα η πρώτη επαφή με τη μουσική έγινε ως dj σε τοπικά καφέ μπαρ της πόλης του Κιλκίς. Η αγάπη όμως για την σύνθεση, την προσωπική έκφραση σε συνδυασμό με την καλλιέργεια μουσικής παιδείας οδήγησε στα πρώτα αρχάρια βήματα μουσικής παραγωγής. Με την πάροδο του χρόνου και με την συνεχή αγάπη προς την μουσική παραγωγή ως χόμπυ κυρίως ήρθε το πρώτο e.p CaptaiNeedle-For a a loss of a friend από την εταιρεία Spaceal Orbeats του John Overblast με μουσικές επιρροές (deep techno, house, ambient)(ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιάννη για το έναυσμα και την εμπιστοσύνη). Στη συνέχεια δύο μουσικά μου κομμάτια κυκλοφόρησαν σε συλλογές της BFuzz Records (Alex Xiasou και της παρέας του-thanks guys) CaptaiNeedle-N-Orassis (το πρώτο μουσικό κομμάτι που σύνθεσα) και το CaptaiNeedle-My arp sounds grooving με μουσικές επιρροές progressive house-trance και Detroit deep house αντίστοιχα. Η διαδικτυακή επικοινωνία με παραγωγούς με έφερε κοντά στην V.I.M. RECORDS. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Deeply Unexpected για την γνωριμία μου με την οικογένεια της Vim Records και τον Pale Penguin. Την γνωριμία αυτή ακολούθησε η κυκλοφορία ενός δεύτερου e.p Roadrunner-Farewell letter με ακούσματα Chill step, deep, deep house από την VIM TRONICA ενώ σε μικρό χρονικό διάστημα κυκλοφόρησε και το πρώτο προσωπικό άλμπουμ cd07 Roadrunner-Riverside από την VIM RECORDS. Ευχαριστώ πολύ την οικογένεια της Vim Records (Pale Penguin, Mr. Lookman, Echonomist) για την υποστήριξη στη μουσική μου σύνθεση η οποία σ’ αυτό το άλμπουμ έγινε πιο σκοτεινή, υγρή, μελαγχολική με καθαρές επιρροές από Burial, Stumbleine, Sun Glitters, Phaeleh και πολύ πιο κοντά στο 2step, future garage στοιχείο. Η μουσική στήριξη από την εταιρεία ακολουθήθηκε από την κυκλοφορία ενός επιπλέον άλμπουμ με επανεκτελέσεις σε 6 από τα 10 μουσικά κομμάτια του άλμπουμ από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους παραγωγούς από την VIM TRONICA. Το 2 step στοιχείο του Bozco από Αγγλία, το dubstep στοιχείο του Shotem από Αγγλία επίσης, η deep techno έκφραση του Triames από Ισπανία συμπληρώνουν την ambient συμπεριφορά του φίλου John Esoteric Sοb από Θεσσαλονίκη, 2step επιρροή του vεαρού και ταλαντούχου Pitch-bend από την Κρήτη, την εκρηκτική drum n bass εκτέλεση του Spinnet από την Κάλυμνο, το μοναδικό μουσικό στυλ του Whodoes, το καταπληκτικό future garage-deep techno πάντρεμα του φίλου Σεραφείμ Τσοτσόνη και την επίσης ζεστή και ταξιδιάρικη deep techno μουσική έκφραση του Γιάννη Παπαϊωάννου (ΙΟΝ) από την Αθήνα επίσης. Τους ευχαριστώ όλους για την τιμή να ερμηνεύσουν με το μοναδικό τρόπο τους κομμάτια του άλμπουμ μου. Θα ήθελα να προσθέσω ότι το μουσικό μου άλμπουμ είναι αφιερωμένο στην μνήμη δύο φίλων μου που έφυγαν άδικα από την ζωή. Του Γιώργου Βαξεβανίδη και της Στέλλας Φώτη. Επίσης, ευχαριστίες θα ήθελα να επισυνάψω στον φίλο-αστείρευτη μηχανή μουσικής αναζήτησης Απόλλων Ζωηρό για τα ακούσματα και τις συμβουλές του πάνω στην δομή των μουσικών μου κομματιών όπως και τον Ραφαήλ Κουρμπέτη (Ιndex) για την τεχνική βοήθεια σε βιβλιοθήκες ήχων και μερικές τεχνικές μίξης. Στη συνέχεια θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Veliades, Elxis, Papageorge, Voro, O.V., Ryo, Resonant, Iraklis Hak, Deeply Unexpected, Tsotsonis, Softcore, Kat, Substak, Esoteric (ζητώ συγγνώμη αν παρέλειψα κάποιους…ένα μυαλό βλέπετε :P) για την γνώμη τους και την άποψη τους πάνω στην μουσική επιμέλεια των κομματιών μου. Η μουσική μου παραγωγή κλείνει με την κυκλοφορία ενός και μοναδικού κομματιού έχοντας το δικό του στυλ (electronic-deep techno) στην Deep Art Records του Μr. Saint από την Κρήτη. Ακολουθούν μελλοντικές δουλειές-συνεργασίες με νέο όνομα project Νoise|in|Dreams μεταξύ Roadrunner & Lyr με μουσικές επιρροές από Bvdub-Burial-Stumbleine-Phaeleh και σίγουρα με αναβαθμισμένο ηχόχρωμα και παραγωγή. Tα πρώτα ακούσματα στους επόμενους μήνες. Συντονιστείτε!

   Ως εναρκτήρια παρουσίαση επιλέχθηκε το πρώτο μουσικό προσωπικό μου άλμπουμ απο την εταιρεία V.I.M. RECORDS με χώρα την Ελλάδα και έδρα την Θεσσαλονίκη. H κυκλοφορία του είναι κυρίως ηλεκτρονική αλλά και σε C.D.(σε περιορισμένα δείγματα). Ένα κράμα απο 10 μουσικά κομμάτια future garage - 2 step http://en.wikipedia.org/wiki/Future_garage από ζεστά μπάσα, μελαγχολικές ατμόσφαιρες δεμένες σωστά με πειραματικά και πειραγμένα φωνητικά δείγματα συνδυάζονται επάξια απο κατεστραμμένους ρυθμούς με αρκετές τάσεις πειραματισμού(underground). Μπορείτε να ακούσετε τμήματα απο το κάθε κομμάτι του άλμπουμ στον προσωπικό μου χώρο στο beatport:http://www.beatport.com/release/riverside/1111474.Σας ευχαριστώ για την ακρόαση και την υπο(στήριξη) σας!