Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Victor Ferreira a.k.a Sun Glitters!

  Ακούγοντας Sun Glitters http://www.sunglitters.com/ αναρωτιέται αρχικά ο ακροατής. Πρόκειται για μία ηλεκτρονική μπάντα (επιμένοντας σ' αυτήν την υπόθεση) ή όλη αυτή η απίστευτη σε συναισθήματα και σε ηχοχρώματα νουβέλα κατευθύνεται από έναν και μόνο δημιουργό; Στην αναζήτηση του στο διαδίκτυο (γούγλης και γιουφτιούμπ :P) καταργεί την αρχική του υπόθεση και δεσμεύεται στην δεύτερη με ένα χαραγμένο χαμόγελο γεμάτο από θαυμασμό και έκπληξη στο πρόσωπο του...


 Victor Ferreira

  O Victor Ferreira με την προσωνυμία Sun Glitters τοποθετεί μουσικά τον ακροατή σε ένα παραμυθένιο από ηχοτοπία κόσμο γεμάτο από εικόνες ηλιόλουστες - καλοκαιρινές, πλούσιες σε εμμονές. Ο μουσικός από το Λουξεμβούργο έχει κάνει ντεμπούτο το 2011, με το διάσημο πλήρους μήκους Everything Could Be Fine και μια ατελείωτη σειρά από EPs, self-released κομμάτια και remixes. Ο Sun Glitters έχει αφήσει γρήγορα το σημάδι του στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή, έχοντας κάνει και δύο εμφανίσεις στην Θεσσαλονίκη! Φυσικά κανένας Sun Glitters δεν περιμένει από τον Παντελιδικό Έλληνα να καταλάβει την μουσική του, άλλωστε δεν το έχει ανάγκη! Ο Έλληνας μια ζωή θ' ακολουθεί το πλήθος για να μην τον πουν "περίεργο"...Στο θέμα μας τώρα, ο Sun Glitters σε δύο μόλις χρόνια, έχει περιοδεύσει σε κλαμπ και φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη, έλαβε λαμπρή στήριξη από Dazed & Confused, BBC, Resident Advisor, Earmilk, XLR8R, Pitchfork. Τα πάντα γύρω από το όνομα του Victor Ferreira συνοδεύονται από ένα παστέλ έργου τέχνης με απίστευτα visuals και κορυφαία φωνητικά samples, που συμπληρώνουν ζωντανά τη νοσταλγία της μουσικής απόδοσης του. Με την κυκλοφορία του Scattered Into Light, ο Sun Glitters έχει αναλάβει το πρόσθετο στοιχείο των γυναικείων φωνητικών από την ιταλικής καταγωγής τραγουδίστρια Sara Cappai της μπάντας Dream-pop, Diverting Duo.




  O Victor Ferreira λοιπόν, συνδυάζει έναν ωκεανό από πλούσιες μελωδίες, pitch- μετατοπισμένα φωνητικά δείγματα, digi - diva μελωδίες, ζεστά μπάσα, καθώς και ηχοτοπία περιβάλλοντος γεμάτα απο παραμυθένιες μουσικές ηχοφουσκάλες! Ακούστε τον και δεν θα το μετανιώσετε! 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου