Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Brock Van Wey a.k.a. Bvdub!

     
   Αμερικανός καλλιτέχνης ηλεκτρονικής ambient μουσικής του οποίου τα έργα εκτείνονται από το 2007. Βαθιά συναισθήματα ξεπροβάλλουν μέσα από τις γκρίζες μελαγχολικές ατμόσφαιρες, τα επαναλαμβανόμενα beats, τα απίστευτα reverbs σ' αυτά τα φωνητικά που η φυσικότητα τους διχάζει κυριολεκτικά τον ακροατή (είναι τελικά samples ή όχι?). Το σίγουρο είναι, ότι ακούγοντας το ξεχωριστό μουσικό στυλ του Bvdub, δεν θα κουράσετε τ' αυτιά σας. Αντιθέτως, απευθύνετε στους ακροατές που αναζητούν περισσότερο από μια σειρά από στίχους για να εκφράσουν τα συναισθήματα τους...
  Κάθε κομμάτι του Brock Van Wey αποτελεί, αποτέλεσμα βελτιστοποίησης μουσικού μοντέλου, με εισόδους το χώρο και το χρόνο και έξοδο το συναίσθημα. Προσωπικά, είναι ο μοναδικός ίσως καλλιτέχνης που μπορώ ν' ακούσω 15' ή 20' κομμάτι του χωρίς να χασμουρηθώ. Ίσα ίσα με τον μουσικό τρόπο έκφρασης του ο Βvdub προτρέπει τους ακροατές να "κολλήσουν" το κουμπί με την ένδειξη repeat στον μουσικό player επιλογής τους και να τον αναζητήσουν στο διαδίκτυο!!!
http://www.discogs.com/artist/Bvdub
 
Η τελευταία μουσική δουλειά του Brock Van Wey (Born in Tokyo), http://n5md.bandcamp.com/album/born-in-tokyo η οποία μόνο Ε.P. δεν μπορεί να χαρακτηριστεί (77λεπτά ταξιδιού), έχει μια ανάλαφρη αίσθηση, που αφήνει τους ακροατές να ερμηνεύσουν το ταξίδι όπως αυτοί νιώθουν. Βαθιές μπασογραμμές συνδυάζονται απίστευτα με συναισθηματικά φορτισμένες μελωδίες πιάνου καθώς και άλλων μουσικών οργάνων, αποπνέοντας χαρμολύπη και ρομαντισμό στο χώρο. Ιδανικό άκουσμα για δρομείς, ποδηλάτες και όχι μόνο! Ηχοτοπία σαν αυτά του Brock Van Wey απαιτούν χρόνο επιμονής και υπομονής, αλλά και συναισθηματικής ωρίμανσης από τον ακροατή πριν αμφισβητηθούν. Καλό μουσικό ταξίδι!





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου